Cu problemele urologice nu este de joaca

June 13, 2018 0 Comments

Pentru cei care traiesc cu incontinenta trebuie sa stie ca obiectivul Doctor Acasa este de a ajuta pacientii sa atinga cel mai inalt nivel de demnitate si confort, iar conform statisticilor circa 40% dintre femei si 25% dintre barbatii cu varsta de peste 65 de ani se confrunta cu un anumit grad de incontinenta. Echipa Doctor Acasa de ingrijire la domiciliu include personal medical specializat cu expertiza in tratarea tulburarilor de continenta urinara. Ingrijirea pentru continenta urinara poate include: administrarea cateterului urinar, managementul umiditatii, crearea unui program pentru mersul la toaleta, terapie fizica, inclusiv exercitii musculare pentru podeaua pelviana, coaching si educatie pentru a ajuta la prevenirea accidentelor neplacute inainte de se produce.

Ai parte de mai mult confort

Procedurile chirurgicale urologice pot necesita ingrijire calificata la domiciliu in primele cateva saptamani dupa operatie, iar de multe ori un pacient va fi trimis acasa din centrul chirurgical cu un cateter sau sonda pentru a colecta urina. Echipa Doctor Acasa este compusa din medici specializati in ingrijirea postoperatorie a pacientilor dupa proceduri de urologie, care va pot intalni la domiciliu si va pot ajuta in procesul de recuperare. Beneficiile pacientului atunci cand apeleaza la serviciile de urologie Doctor Acasa includ abilitatea de a se recupera in confortul propiei locuinte, scaderea susceptibilitatii la infectii cauzate mediu, scaderea gradului de anxietate, disponibilitatea unui expert gata sa raspunda diverselor intrebari sau griji pe care le poate avea pacientul, scaderea incidentei deshidratarii si a constipatiei, reducerea vizitelor in camerele de urgenta a spitalelor precum si un management mai bun al durerii prin implementarea unor tratamente personalizate.

Ce include un consult de urologie?

Consultul de urologie include urmatoarele manevre medicale:  anamneza pacientului, in cadrul careia se va face un consult a fisei pacientului, vor fi verificate, printre altele, istoricul afectiunilor specifice, istoricul afectiunilor colaterale, antecedentele heredo-colaterale. Pacientul va putea cere montarea sau schimbarea sondei urinare daca este cazul, precum si alte manevre medicale specifice necesare pacientului in functie de cele constatate in cadrul consultului.  Totodata va fi verificat tratamentul, daca este cazul, pe care pacientul il urmeaza pentru aceste afectiuni si toleranta pe care acesta o prezinta la medicamente specifice. In cazul in care tratamentul urmat nu este tolerat se poate recurge la modificare tratamentului medicamentos daca este necesar in functie de cele constatate in cadrul consultatiei si doar cu acordul pacientului sau apartinatorilor dupa ce medicul urolog explica acestora necesitatea acestui aspect. Expertul Doctor Acasa va putea face si recomandari medicale ulterioare in functie de starea de sanatate a pacientului in cadrul unui dialog intre medic si pacient si apartinatori despre afectiunea sau afectiunile constatate in cadrul consultatiei precum si despre metodele de prevenire a evolutiei bolii in sine pentru mai mult succes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *