De ce am ales sa merg in capitala Portugaliei

April 10, 2018 0 Comments

Lisabona este una dintre cele mai speciale capitale ale Europei, care isi invita turistii prin atractiile de care dispune, vremea prietenoasa si nenumaratele activitati pentru toate preferintele. Asadar, o vacanta in Lisabona, cu siguranta, reprezinta o experienta de neuitat pentru fiecare dintre noi, fiind destul de dificil sa se alcatuiasca in itinerariu in care sa fie incluse cele mai grozave atractii.

Muzeul Calouste Gulbenkian

Acesta reprezinta unul dintre cele mai populare muzee de pe intregul continent, fiind gazduit in cadrul unui parc din nordul orasului si a fost numit dupa Calouste Sarkis Gulbenkian, un armean magnat al petrolului care si-a adus in Lisabona intreaga colectie cu putin timp inainte de moartea sa in 1955. Piesele de aici se intind pe o perioada de patru milenii, de la Egiptul Antic si pana la sfarsitul secolului trecut, astfel ca vizitatorii trebuie sa isi aloce o zi intreaga aici intrucat vor avea parte de o calatorie in timp, dar si in jurul lumii. Colectii de carpete turcesti, medalioane romane, arme, monede, picturi ale unor artisti faimosi precum Rembrandt sau Van Dyck, sculpturi, mumii si nu numai, toate sunt bine impartite.

Turnul Belem

Turnul este un adevarat simbol al Lisabonei, avand un rol important in istoria orasului, intrucat a fost construit la gura raului Tagus pentru a celebra expeditiile facute de catre cei mai mari exploratori din secolul al XVI-lea. Arhitectura turnului este deosebita, fiind in stilul manuelin, iar pentru ridicarea sa nu a fost nevoie de mai mult de sase ani, intre 1515 si 1521. Fatada constructiei este decorata cu motive maritime, iar la interior vizitatorii sunt asteptati de mai multe surprize, de la camera regilor, pana la terasa de pe acoperis de unde se pot admira imprejurimile.

Arcul de Triumf

Piata de Comert este una impresionanta fiind amplasata chiar la mare, insa pentru a-i aprecia cu adevarat dimensiunile aceasta poate fi admirata din Arcul de Triumf, un monument care a fost ridicat in secolul al XIX-lea de catre arhitectul Santos de Carvalho pentru a marca reconstruirea capitalei care a avut de suferit in urma unui cutremur in 1755. Abia in ultimii ani s-a permis urcarea pana in varf, motiv pentru care in zilele de weekend se pot aduna cozi mari, astfel ca vizitatorii trebuie sa se inarmeze cu rabdare.

Muzeul Bordalo Pinheiro

Pasionatii de arta care isi petrec vacanta in Lisabona trebuie sa includa in planul lor si acest muzeu deosebit, care este dedicat artei unuia dintre cei mai mari artisti portughezi, Rafael Bordalo Pinheiro. Muzeul a fost infiintat in 1912, la sapte ani de la moartea artistului si este gadzuit intr-o vila in nordul orasului, iar la interior se gasesc diferite tipuri de vase ceramice, sculpturi, picturi si nu numai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *