Metoda naturală prin care îți poți curăța oalele și tigăile de grăsime
Uleiurile de gătit lasă adesea reziduuri pe suprafețele tigăilor, grăsime care poate fi eliminată doar prin frecare cu soluții costisitoare, dar care nu-ți garantează mereu efectul dorit. Pentru a preveni aceste situații, nu lăsați grăsimea să stea prea mult în tigăi și încercați să gătiți la foc mic cât de mult posibil. Indiferent că vorbim despre degrasarea unei tigăi din oțel inoxidabil, fontă, ceramică sau aluminiu, există mereu o soluție. Iată ce trebuie să faceți pentru a îndepărta murdăria prinsă.
Umpleți o tavă pe jumătate cu apă fierbinte și adăugați câțiva stropi de detergent pentru vase. Lăsați oala la înmuiat timp de o oră. Îndepărtați bucățile mari de alimente sau grăsime fierte cu un un burete de curățat neabraziv. Pentru a elibera grăsimea și mizeria, frecați fundul și părțile laterale ale oalei într-o mișcare circulară. Pentru clătire, folosiți apă caldă. Ca o completare, adăugați în oală oțet alb distilat și una sau două căni de apă, în funcție de cât de sus se află pata. Puneți cratița pe un arzător de plită și aduceți lichidul la fierbere timp de cinci minute. Lăsați amestecul de oțet să se răcească înainte de a curăța depozitul de ulei de pe oală cu un burete neabraziv.
Pentru grăsimea arsă, bicarbonatul de sodiu este arma ta secretă care te ajută la îndepărtarea petelor încăpățânate de pe oale și tigăi. Da, este posibil să curățați oale și tigăi cu bicarbonat de sodiu. Nu numai că îndepărtează petele, dar ajută și la îndepărtarea mirosurilor de mâncare îmbibate în material. Potrivit unui articol publicat pe thedeco.ro, stropiți tava cu bicarbonat de sodiu și puțină apă. Așteptați jumătate de oră și turnați apă clocotită peste. Înainte de fierbere, adăugați câteva picături de oțet alb distilat pentru a face un agent de îndepărtare a petelor mai puternic. Adăugați aproximativ o lingură de bicarbonat de sodiu în oală sau tigaie. Fierbeți amestecul timp de 10 minute cu o cană de apă și 1/2 cană de oțet.