Dacă vehiculele electrice reprezintă viitorul, de ce pare să fie atât de departe?

Acest viitor nu rămâne la mare distanță  până când mașinile electrice nu vor fi capabile să parcurgă o distanță similară cu o mașină pe benzină sau diesel. Chiar și atunci, analiștii susțin că lipsa unei arhitecturi EV bine pusă la punct rămâne un obstacol în atingerea acestui ideal. Eforturile din ultimii ani observate în producția de vehicule și dezvoltarea de noi prototipuri au însemnat o mare evoluție asupra intențiilor de a schimba în bine obiceiurile de consum care dăunează semnificativ planetei în care trăim.

Guvernele mai multor țări urmează să interzică comercializarea vehiculelor pe combustibili fosili în următorii zece ani. Deci, întrebarea este următoarea: de ce nu există mai multe mașini electrice pe drumurile din întreaga lume? Motivele diferă de la o țară la alta, însă în urma unui sondaj realizat în marea Britanie, cel mai frecvent motiv care a stat la baza deciziei de a nu achiziționa un vehicul electric este lipsa punctelor de încărcare, urmat de preocupări legate de autonomie și costuri de întreținere. De asemenea, două treimi dintre americanii chestionați pentru un sondaj similar au fost de acord că mașinile electrice sunt bune pentru mediu, însă sunt prea scumpe. De asemenea, o treime dintre cei chestionați s-au îndoiesc de fiabilitatea lor.

Se pare că tehnologiile folosite pentru fabricarea mașinilor electrice nu sunt nici cele mai sigure. Potrivit unui studiu realizat în China, o mare parte dintre șoferii chestionați și-au exprimat îngrijorarea cu privire la siguranța bateriilor. Incendiile cauzate de bateriile mașinilor electrice s-au răspândit alarmant, atrăgând o atenție negativă și influențând alegerile consumatorilor. Dacă vreți să aflați mai multe despre acest subiect controversat, accesați thecars.ro. Electrificarea industriei auto este un pas necesar pentru a oferi planetei timpul și resursele de care are nevoie pentru a se reface.

Leave a Comment