Importanța esteticii dentare pentru pacienții cu probleme stomatologice

March 9, 2022 0 Comments

Artistul completează ceea ce îi lipsește naturii. Astăzi, cel mai fundamental concept de estetică este frumusețea, iar cosmetica dentară își propune să bifeze acest lucru. Frumusețea este o valoare care variază de la vârstă la vârstă, de la societate la societate și de la persoană la persoană, chiar și în funcție de profesie, situație socială și psihologică. De fapt, un om trăiește într-o lume reală cu propriile sale valori larg acceptate. Există valori de adevăr care ne reglementează cunoștințele, valori bune care ne reglementează moralitatea, valori de utilitate care ne reglementează economia și viața practică și valorile de frumusețe care ne reglementează viața din punct de vedere estetic.

Frumusețea în natură depinde în mare măsură de simetrie. Corpurile ființelor vii sunt simetrice, iar aceasta este foarte importantă pentru perceperea operelor de artă. Armonia se bazează pe unitate în raport cu mulțime, iar când acesta există iau naștere puterea și frumusețea. Prin urmare, raportându-ne la aceste considerente filosofice, am putea spune că estetica este tot o artă a frumosului. Astăzi ne propunem să discutăm despre estetica dentară. Dinții strâmbi sau afectați pot crea un deficit în încrederea în sine a persoanei în timp ce zâmbește. În urma unui traumatism, dinții rupți pot reveni la aspectul lor natural într-o singură ședință, cu materiale specifice esteticii dentare.

Implantul dentar este cea mai bună soluție pentru a imita dinții naturali, deoarece este singura opțiune terapeutică capabilă să imite complet un dinte de la rădăcină până la coroană. De asemenea, are multe avantaje față de alte soluții protetice dezvoltate până acum în stomatologie.

Restabilește estetica și funcționalitatea

Primul avantaj oferit de implanturile dentare este, bineînțeles, acela de a înlocui dintele sau dinții lipsă, restabilind astfel zâmbetul și au, deci, un rol estetic major. Acestea joacă un rol funcțional prin refacerea masticației și, prin urmare, a nutriției. Implanturile dentare îți permit sa mănânci tot ce îți dorești. Confortul resimțit în timpul mestecării este același cu un implant ca și cel resimțit cu un dinte natural. Procedura de fixare a unui implant dentar face parte din estetica dentară des utilizată de persoanele care se confruntă cu probleme în acest sens.

Păstrează integritatea maxilarului

La mestecat sau la înghițire, presiunea exercitată asupra dinților este transmisă osului maxilar, menținându-l astfel vital. Amplasarea unui implant face posibilă restabilirea stimulării mecanice a osului exercitată anterior de dinte. Ca un dinte natural, elimină stresul și păstrează integritatea osului maxilar.

Nu în ultimul rând, trebuie menționat că implanturile dentare în general sunt fiabile, cu rate de succes foarte mare. Desigur, în implantologie reușitele variază în funcție de diferiți factori legați de pacient (starea de sănătate, igiena orală etc.), sistemul de implant folosit. Estetica dentară reprezintă o soluție pentru oricine se confruntă cu probleme stomatologice diverse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *