Medicii recomandă consumul de pește de trei ori pe săptămână

January 8, 2022 0 Comments

Ne-am obișnuit să mâncăm pește doar la ocazii speciale sau în zilele de post cu dezlegare, însă potrivit unor noi cercetări, detaliate mai îndeaproape pe thelife.ro, consumul de trei sau mai multe porții pe săptămână reduce riscul de cancer de colon și contribuie la vindecarea sau la ameliorarea mai multor afecțiuni. Obiceiurile alimentare ne influențează dramatic stilul de viață, motiv pentru care ar trebui să avem mai multă grijă la produsele pe care obișnuim să le mâncăm și la combinațiile alimentare pe care le facem zi de zi.

Când vorbim despre beneficiile consumul de pește, ne referim de fapt la acizii grași Omega-3, nutrienți care ajută la dezvoltarea și menținerea unui organism sănătos. Acești compuși sunt esențiali pentru structura fiecărui perete celular din organism. Sunt, de asemenea, o sursă de energie care ajută la sănătatea inimii, a plămânilor, a vaselor de sânge și a sistemului imunitar. Să nu uităm că studiile anterioare au indicat faptul că uleiul de pește poate ajuta copiii cu simptome de ADHD prin îmbunătățirea funcțiilor lor mentale, cum ar fi gândirea, memoria și învățarea. Trebuie să luăm în considerare faptul că suplimentele de omega-3 ar trebui administrate la sfatul medicului.

Consumul de pește de trei ori pe săptămână a oferit beneficii uimitoare și pentru persoanele care se confruntă cu episoade severe de depresie. Mai mult, o dietă bogată în omega-3 scade inflamația, o componentă cheie în dezvoltarea astmului. Deși sunt necesare mai multe studii pentru a demonstra dacă aceste suplimente îmbunătățesc funcția pulmonară sau reduc cantitatea de medicamente de care o persoană are nevoie pentru a controla afecțiunea, beneficiile obținute de pe urma consumului de grași omega-3 este susținută la nivel mondial. Încercați să abordați o dietă echilibrată prin care să diversificați consumul de carne. Nu uitați că peștele ajută și la pierderea în greutate, oferind în același timp o masă sățioasă și bogată în nutrienți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *