Cum ar trebui să arate o relație de loialitate între consumator și brand

January 8, 2022 0 Comments

Pentru a construi o relație de afecțiune și devotament între brand și consumator, companiile folosesc o varietate de metode de marketing inovatoare, cum ar fi programe de recompensă și loialitate, stimulente, teste și ambasadori de brand. Consumatorii loiali nu vor trece la un înlocuitor dacă marca lor preferată nu este disponibilă. Această alegere de cumpărare poate fi conștientă sau inconștientă, dar se bazează pe convingerea că marca va satisface nevoile clienților.

Thebiz.ro spune că loialitatea mărcii este definită prin decizia consumatorului încărcat emoțional de a cumpăra o anumit produs din nou și din nou. Consumatorul crede că brandul are trăsăturile care se vor potrivi nevoilor sale, identificându-se cu acesta la nivel personal. Relația de loialitate stabilită între brand și consumator ajută la dezvoltarea unei baze de clienți puternice, care poate fi apoi folosită pentru a depăși concurenții și pentru a obține avantajul competitiv necesar pentru evoluția pe piață.

Clienții care exprimă un mare devotament față produsele unei companii fac achiziții repetate, indiferent de modificările de preț sau de comoditate. Clienții loiali sunt mai puțin susceptibili în a fi influențați de eforturile de marketing ale concurenților, crescând probabilitatea ca aceștia să continue să folosească produsele și serviciile companiei. În plus, aceste brandurile au capacitatea de a-și crește baza de consumatori, iar unii clienți pot deveni ambasadori ai mărcii.

Apple ar putea fi cel mai bun exemplu pentru a defini relația dintre brand și consumator. Compania exercită o strategie puternică de brand care îi asigură neîntrerupt succesul pe piața telefoanelor mobile. Brandul american a obținut diverse beneficii de pe urma relației de loialitate stabilite, inclusiv o rată îmbunătățită de achiziție, o rată mai mare de recomandare, o pondere crescută a portofelului și cheltuieli de marketing mai mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *