Sfaturi pentru cum să vinzi un teren extravilan

August 25, 2021 0 Comments

Terenurile extravilane beneficiază de mai puțină vizibilitate pe piață și este dificil să ai parte de o vânzare rapidă și sigură, în contextul în care și cererea este destul de mică în ultimii ani. Pentru a pune în valoare calitățile pe care le prezintă atât terenul, cât și zona în care se află, ai nevoie de ajutorul unei agenții competente și care are cunoștințe în domeniu.

De cele mai multe ori poți întâlni clienți care nu fac diferența între normele impuse de un teren extravilan și unul intravilan, astfel, trebuie să poți înțelege tu în primul rând demersurile legale, ca mai apoi să le poți explica celorlalți. Pentru asta, cel mai simplu este să apelezi la facilitarea de către un agent imobiliar care va explica spre înțelegerea tuturor a beneficiilor pe care ți le poate aduce un astfel de teren și ce presupune acesta.

Ce se întâmplă cu prevederile legale?

La capitolul formalități legale, există o întreagă serie de prevederi pe care trebuie să le ai în vedere atunci când e vorba de o vânzare a unui teren extravilan. Există o mulțime de condiții de fond și de formă care trebuie îndeplinite pentru a putea beneficia de profit în urma acestei acțiuni.

În funcție de persoane căreia îi vei vinde terenul în cele din urmă, există anumite norme și reguli care trebuie respectate pentru a putea finaliza tranzacția. Fie că îl vinzi unui vecin, unui acționar al unei asociații sau unei alte persoane juridice, contractele se schimbă și este dificil să le ții evidența atunci când nu ai cunoștințe în domeniu.

În această situație, un agent imobiliar va ști cu exactitate ce acte sunt necesare, ce anume trebuie discutat cu angajații primăriei și care sunt condițiile de finalizare a contractului, indiferent de situație sau de zona în care se află terenul.

Agenția Ștefan Niță îți va ușura munca

Dacă ești în căutarea unei agenții imobiliare de renume, care să te convingă imediat ce îi analizezi portofoliul și recenziile, atunci poți intra pe stefannita.ro chiar acum. Această companie de consultanță imobiliară este cunoscută pentru succesul și profesionalismul de care dă dovadă la fiecare colaborare.

Echipa formată din Ștefan Niță și Alexandra Demian este recomandată de sute sau chiar mii de clienți care au rămas plăcut impresionați de promptitudinea, corectitudinea și expertiza pe care o are în domeniu fiecare membru. Să îi contactezi este extrem de simplu, deoarece în cadrul paginii web poți găsi toate datele de contact de care ai nevoie, fie ca preferi varianta telefonică, sau cea prin email. Vei descoperi o gamă de servicii de calitate, care te vor ghida pe durata întregului proces și te vor ajuta să ai parte de o vânzare a terenului extravilan imediată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *