De ce sa optezi pentru sistemul de incalzire in pardoseala: beneficii

March 2, 2021 0 Comments

Modalitatea cea mai noua si care se afla in tendintele locuintelor din Romania este reprezentata de incalzirea in pardoseala. Tot mai multi oameni opteaza pentru aceste sisteme de incalzire, in detrimentul sistemelor traditionale deoarece ofera o diversitate si o multitudine de beneficii si avantaje care merita luate in calcul atunci cand se doreste renovarea locuintei, achizitionarea acesteia, construirea sau chiar improspatarea ei.

Daca va ganditi la alegerea incalzirii prin pardoseala, precum sistemul de incalzire pardoseala de la maricon, trebuie sa stiti ca acest sistem este unul avantajos pentru locuinte, case, spatii, iar satisfactia va fi una imediata odata cu aceasta investitie. Astfel, exista nenumarate avantaje cu privire la aceasta modalitate de incalzire a locuintei. Primul avantaj pe care il veti resimti imediat este reprezentat de confortul termic, respectiv senzatia de caldura la nivelul talpilor atunci cand veti pasi descult prin propria locuinta, datorata de distribuirea uniforma de caldura in straturile de aer care se afla in partea de jos a pardoselii.

Un alt avantaj important este reprezentat de aspectul eficientei, intrucat prin acest sistem de incalzire se consuma mai putina energie, contribuind la mentinerea unui nivel redus la costurile facturilor la energie. Totodata, caldura este pastrata mult mai mult timp in locuinta fata de sistemele de incalzire cu radiatoare deoarece pardoseala retine caldura in partea inferioara a suprafetelor, spre deosebire de incalzirea traditionala care impinge aerul in partea superioara, intrucat caldura se ridica. De asemenea, daca trebuie aerisita o incapere, insa caloriferul clasic se afla sub fereastra, toata caldura se va risipi. Incalzirea in pardoseala asigura o raspandire uniforma a caldurii de la podea, in totalitatea camerei, fara a exista zone reci, cum se intampla in cazul sistemelor de incalzire clasice.

In ceea ce priveste aspectul estetic, incalzirea in pardoseala ofera mai mult spatiu, dar si o libertate de proiectare a acestuia, intrucat este invizibil, nu se afla la vedere. Sistemele de incalzire prin pardoseala ofera spatiu liber, fara alte calorifere, radiatoare sau tevi, obtinandu-se o suprafata marita considerabil.

Unul dintre cele mai importante beneficii aduse de sistemul de incalzire in pardoseala, care se regaseste si in cazul sistemelor de incalzire pardoseala de la maricon si nu numai, este reprezentat de calitatea aerului si efectele benefice asupra corpului nostru. Calitatea aerului in cazul folosiri acestui sistem este crescuta deoarece mentine aerul proaspat si bogat in oxigen, aerul nu este impins prin intermediul conductelor sau gurilor de aerisire, intrucat praful si alergenii nu sunt imprastiati in locuinta. Acest fapt aduce efecte benefice asupra sanatatii, intrucat acest sistem reduce cantitatea de bacterii, ciuperci, acarieni si nu usuca aerul.

Alte avantaje aduse de aceste sisteme, inclusiv de catre sistemele de incalzire pardoseala de la maricon, sunt reprezentate de rezistenta pe termen lung, usurinta instalarii, utilizarea simpla si compatibilitatea cu majoritatea tipurilor de pardoseala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *