Concluzii Comana

August 29, 2018 0 Comments

In final, intrebarea care se lega de Comana privind corpul lui Vlad Tepes a fost una adiacenta, secundara. Pentru ca plecand de la ipotetica ascundere a corpului sau intre zidurile manastirii, atunci unde si cum si mai ales, de ce inca?
Coroborand cu ceea ce scria Nicolae Iorga despre acest subiect, anume ca trupul lui Vlad Tepes se afla la Manastirea Snagov iar cel al tatalui sau se afla la Manastirea Cozia, pledam pentru a-l crede si pe domnia sa dar si pe cei care-l combat, afirmand ca Tepes se afla de fapt la Comana, in apropierea ei ar fi fost asasinat si, ctitor fiind al Comanei, aici l-au bagat in pamant (citeste aici). Sa facem lumina, zic! Lumina sta in tunel, ca de obicei. Iata, Romania are o retea de tuneluri ce o strabate. Voi numara cateva din intrarile/ iesirile in/ din galerii:
Manastirea Comana
Argedava
Palatul Ghica (nu sunt sigur inca)
Palatul Mogosoaia
Manastirea Snagov
Pestera Ialomicioara
Babele
Varful Omul
Sinca Veche
Corbii din Piatra
Cetatuia
Cozia
Manastirea Stanisoara (nu sunt sigur inca)
Constanta (Tomis)
Mangalia (Callatis)
Adamclisi
Buzau
Iata, in concluzie, ce s-a intamplat si cu trupul lui Vlad Tepes (Dracul al II-lea).

Ucis pe drumul dintre Giurgiu si Bucuresti este bagat in pamant la Manastirea Comana si transportat pe dedesubt pana la Manastirea Snagov. Trupul tatalui sau, Vlad Dracul, este dus de la Snagov pana la Cozia tot pe dedesubt. Tunelul, cu galeriile sale, ascunde multe comori si trupuri ale unor domni ce au mentinut echilibrul in Romania, incepand cu Burebista, Mihai Viteazul, Vlad Tepes si tot asa.
M-am lamurit si cu numele COMANA. CO-MAN apartine aceleiasi familii de cuvinte compuse precum CO-ORDONATOR, CO-LABORATOR si altele. Acest prefix CO inseamna cineva care ajuta, indruma, secundeaza. CO-MAN devine astfel “cel care secundeaza pe om”, “cel care ajuta pe om”. Apoi, cum am spus, coman devine in popor drac, diavol, care ori face referire la Vlad Dracul ori la alte fiinte pe care omul din popor le percepe altfel. Numele Coman si derivatele sale apar in istoria Tarilor Romane in secolul XIII-XIV, cu precadere in Tara Romaneasca (Valahia). Ne amintim aici ca Manastirea Comana a fost ctitorita de Vlad Tepes in 1461.