Testul Antigen Galați – diagnostic rapid pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2

June 15, 2023 0 Comments

În lupta împotriva pandemiei de COVID-19, testarea a devenit un instrument esențial pentru identificarea, izolarea și tratamentul persoanelor infectate. În această eră în care testele PCR (reacție în lanț polimerază) sunt cele mai utilizate pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2, testele antigen încep să atragă din ce în ce mai mult atenția specialiștilor. Testul antigen reprezintă o tehnică de diagnostic rapid, care identifică prezența antigenelor (proteine prezente în virus) în mostrele prelevate de la pacienții suspectați cu infecție cu SARS-CoV-2. Testul antigen Galați, marca ProTest Diagnostic, este un exemplu de astfel de investigație care vă poate salva viața în momente critice! 

Sensibilitatea și specificitatea testelor antigen
Testele de antigen au o sensibilitate mai scăzută decât testele PCR, ceea ce înseamnă că există posibilitatea de a obține un rezultat fals-negativ dacă persoana testată are o infecție cu SARS-CoV-2 într-un stadiu incipient sau dacă nu este prelevată suficient de multă probă de la pacient. Totuși, testele de antigen au o specificitate ridicată, ceea ce înseamnă că sunt puține șanse să obții un rezultat fals-pozitiv. Un avantaj major al testelor de antigen este timpul scurt de diagnosticare, rezultatele fiind obținute într-un interval de timp de numai 15-20 de minute.

Procedura de recoltare și interpretare a rezultatelor testului de antigen
Pentru efectuarea testului de antigen, se recoltează o probă de secreții respiratorii (în cazul în care pacientul are simptome respiratorii, cum ar fi tusea sau secrețiile nazale) sau o probă de salivă. Această metodă de recoltare aprobată de Organizația Mondială a Sănătății este mult mai ușor de efectuat și este mai puțin invazivă decât metoda de recoltare a probelor PCR.

Rezultatele testelor de antigen sunt interpretate printr-o schimbare de culoare a benzii de testare, similară unui test de sarcină. O bandă vizibilă indică prezența antigenului SARS-CoV-2, în timp ce absența acesteia indică un rezultat negativ.

Importanța testării antigen pentru identificarea rapidă a cazurilor de COVID-19
Testele de antigen sunt mai rapide și mai accesibile decât testele PCR și oferă un diagnostic rapid pentru pacienții care se prezintă la medic cu simptome de COVID-19. Astfel, utilizarea testelor de antigen pentru identificarea rapidă a persoanelor infectate este crucială pentru prevenirea răspândirii virusului. De asemenea, testele de antigen sunt utile și în cazul cercetărilor epidemiologice, monitorizării persoanelor cu risc crescut de infecție (cum ar fi personalul medical sau cei care lucrează în domeniul alimentar), precum și pentru utilizarea în școli sau în companiile care au nevoie să controleze infecția între angajați. Așadar,  testul antigen Galați, marca ProTest Diagnostic, reprezintă un instrument eficient și rapid de diagnostic care poate ajuta la identificarea rapidă a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2. Este important să continuăm să ne testăm și să respectăm măsurile de protecție, astfel încât să putem controla răspândirea virusului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *