Beneficiile surprinzătoare vinului asupra sănătății

May 30, 2023 0 Comments

Savurarea unui pahar de vin a devenit o parte a unei experiențe culinare sofisticate, dar beneficiile acestei băuturi nu se rezumă doar la atât. În mod surprinzător, consumul moderat de vin are o serie de beneficii pentru sănătate, ceea ce adaugă și mai multă substanță farmecului său, însă este important să știm că acestea sunt valabile doar la un consum responsabil, în caz contrar pot apărea riscurile. Dacă ești în căutarea unui vin bun, atunci merită să le descoperi pe cele de la Crama Budureasca: https://budureasca.ro/.

Vinul este bun pentru inimă

Vinul, în special vinul roșu, este bogat în resveratrol, un compus cu proprietăți antioxidante care se găsește în coaja strugurilor roșii și joacă un rol important în sănătatea inimii. Studiile au arătat de-a lungul timpului că poate reduce riscul de boli de inimă prin îmbunătățirea funcției vaselor de sânge și prin faptul că ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge.

Stimulează colesterolul „bun” HDL

Lipoproteinele cu densitate mare HDL sunt cunoscute ca fiind colesterolul “bun”. Se știe că un pahar de vin poate crește nivelul de HDL din organism și ajută la prevenirea deteriorării vaselor de sânge de către colesterolul rău, reducând astfel riscul de boli de inimă.

Efectul antioxidant

Antioxidanții sunt compuși care luptă împotriva radicalilor liberi, molecule dăunătoare care pot provoca deteriorarea celulelor. Strugurii, în special cei roșii, sunt bogați în antioxidanți precum flavonoide, resveratrol și taninuri, iar vinul poartă în mod natural acești antioxidanți, care pot ajuta la stimularea sistemului imunitar.

Vinul te ajută să slăbești

Studiile au arătat o corelație între consumul moderat de vin și slăbit în comparație cu cei care nu consumă deloc vin sau care consumă prea mult. Caloriile din vin necesită ca organismul să ardă energie pentru a le digera, ceea ce poate ajuta la menținerea sub control a kilogramelor în plus.

Alte beneficii pentru sănătate

Consumul de vin se mândrește și cu o varietate de alte beneficii pentru sănătate. Acesta este legat de riscuri mai mici de accident vascular cerebral, diabet de tip 2 și anumite tipuri de cancer. În plus, consumul moderat de vin poate contribui la longevitate datorită beneficiilor sale variate pentru sănătate.

Consumă în mod responsabil

Deși este interesant să cunoști beneficiile vinului, este la fel de important să subliniezi importanța consumului responsabil. Moderația este esențială, în caz contrar consumul excesiv de alcool poate duce la efecte adverse, inclusiv alcoolism, boli de ficat și risc crescut de boli de inimă.

Dacă ești în căutarea unui vin bun, atunci Merlot din gama Budureasca Clasic este o opțiune pe care merită să o ai în vedere pentru că se remarcă prin culoarea sa roșu rubiniu și aromele intense de mure și cireșe completate de note de fructe de pădure. Acesta este un vin cu o corpolență medie, cu taninuri moi, asigură un final plăcut și se poate servi alături de numeroase preparate, mai ales cele din carne de miel, porc sau pui.

Cine preferă un vin alb se poate orienta către Sauvignon Blanc din gama Budureasca Premium care ne întâmpină cu o frumoasă culoare galben pal cu reflexii verzui. Aromele de fructe tropicale cuceresc pe oricine, aciditatea este echilibrată, iar finalul este plin de eleganță. Se recomandă servirea sa alături de preparate din pește, pui, fructe de mare, paste, brânzeturi, salate și nu numai.

O altă opțiune excelentă este Muscat Ottonel din gama Origini. Cu o culoare vibrantă de galben deschis, acest vin parcă anunță aromele sale de fagure de miere și flori de fâneață, iar gustul de miere și caise este bine echilibrat. Fiind un vin dulce, se poate servi ca atare, fie în asociere cu diferite prăjituri pe bază de fructe, care să nu fie foarte dulci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *