Alegeți un city break în orașul lui Shakespeare, cu Fabrica de Vacanțe

October 11, 2021 0 Comments

Frumoasa Italie ne oferă experiențe unice indiferent de orașul în care alegem să ne petrecem zilele de vacanță, iar astăzi Fabrica de Vacanțe vă propune un city break în Verona, unul dintre cele mai vizitate orașe din Italia, caracterizat de clădiri istorice impunătoare, eleganță, curățenie și o atmosferă filmică. La jumătatea distanței dintre Milano și Veneția, Verona este unul dintre cele mai populare orașe din Italia pentru turiști, care se bucură de arta, arhitectura, opera și faima sa literară. Deoarece frumusețea Veronei este atât de des umbrită de oponentul său plin de farmec, Veneția , turiștii încearcă adesea să o vadă într-o singură zi, dar sunt atât de multe lucruri de făcut aici, încât îți vei dori să petreci mai mult în acest oraș fermecător. Astfel, un city break în Verona de doar o zi s-ar putea să nu fie suficient pentru câte ar fi de văzut, de aceea, vă recomandăm să vă rezervați măcar două zile pentru a putea epuiza ceea ce ar fi de vizitat aici.

Astfel, dacă alegeți un city break în Verona, iată ce merită să vedeți aici!

1.    Castelvecchio și Ponte Scaligero

Pe malurile râului Adige, Castelvecchio a fost construit de către Scaligeri și este o fortăreață defensivă și impresionantă, care va aminti cu siguranță tuturor rivalilor de puterea familiei della Scala. Trecând râul este frumosul Ponte Scaligero peste un pod din secolul al XIV-lea, fără trafic și printre locurile preferate de localnici pentru a merge la plimbare, acest periplu vă va uimi privirea.

2.    Arena di Verona (Amfiteatrul Roman)

Unul dintre cele mai mari de acest gen și printre cele mai bine conservate amfiteatre romane, arena din Verona a fost construită în timpul domniei lui Dioclețian, în jurul anului 290 d.Hr. De-a lungul anilo, au supraviețuit doar patru arcade ale zidului exterior din partea de nord, dar scaunele boltite sunt intacte și în utilizare regulată și astăzi. Cele 44 de rânduri de scaune pot găzdui 22.000 de spectatori, iar în iulie și august, amfiteatrul este casa Festivalului de Operă de la Verona, unul dintre cele mai importante evenimente muzicale de vară din Europa datorită festivalurilor de la Bayreuth și Salzburg.

3. Casa di Giulietta

Verona este probabil cel mai bine cunoscută la nivel internațional ca spațiu în care s-a înfăptuit decorul celebrei tragedie a lui Shakespeare, Romeo și Julieta. În mod evident, turiștii care ajung aici întreabă unde locuiesc îndrăgostiții, iar Veronese arată cu bunăvoință un mic palat medieval chiar lângă Piazza delle Erbe, care avea o curte atrăgătoare în care turiștii puteau sta fără să blocheze strada.

Acestea sunt doar trei dintre obiectivele turistice pe care le puteți vedea dacă alegeți un city break în Verona, însă numărul lor este considerabil mai mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *