Abia astept sa devin mamica

February 4, 2019 0 Comments

Iti doresti un copil? Pentru a-i putea oferi bebelusului tau cele mai bune conditii la venirea pe lume este recomandata o grija suplimentara la dieta inainte de a ramane insarcinata.De principiu, este important sa fi mereu atenta la dieta , sa ai un stil de viata sanatos, echilibrat cu o dieta variata.In momentul in care iti doresti un copil, este un motiv in plus sa fim atente la stilul nostru de viata.Pentru ca pe perioada sarcinii trebuie sa ii asiguram bebelusului tot ce are nevoie pentru o dezvoltare armonioase, pretentiile femeilor sunt din ce in ce mai mari.O atentie deosebita trebuie acordata pentru a asigura aportul de acid folic si de metafolin.Pentru ca acest aport sa fie in cantitatea necesara va recomandam femibion 1.

Femibion 1 contine metafolin si acid folic care contribuie atat la procesul de diviziune celulara cat si la cresterea tesutului matern în timpul sarcinii. Placenta ii ofera fatului toate substantele nutritive esențiale necesare. Corpul uman are nevoie de folat deoarece acesta contribuie atat la cresterea tesutului matern in timpul sarcinii, cat si la procesul de diviziune celulara.

Suplimentele de acid folic cresc nivelul de folat al mamei. Nivelul scazut de folat al mamei este unul dintre factorii de risc in dezvoltarea defectelor de tub neural la fatul in dezvoltare.Motiv pentru care, li se recomanda femeilor un supliment zilnic de acid folic, timp de minimum o luna inainte de si pana la trei luni dupa concepere. S-a demonstrat ca nivelul scazut de folat matern este un factor de risc important pentru aparitia defectelor de tub neural. Exista si alti factori de risc, de aceea, s-ar putea ca modificarea unui factor sa nu aiba efecte benefice in orice situatie.

Acidul folic aduce beneficii si asupra dezvoltarii fatului, dar este un bun mineral si pentru copii. Acidul folic face parte din complexul de vitamine B, favorizeaza regenerarea celulara si a producției de globule roșii. Aceste celule conțin hemoglobina, proteina responsabila pentru transportul oxigenului catre plamani. Modificarile la nivelul eritrocitelor conduc inevitabil la aparitia anemiei.

Metafolinul este un folat biologic activ adica este direct utilizabil de catre organism. Folatul este esential pentru diviziunea celulara si formarea sangelui si, prin urmare, este responsabil pentru dezvoltarea si cresterea bebelusului.

In sarcina, viitoarele mamici sunt mai atente cu medicamentele  sau vitaminele pe care le iau. De obicei femibion 1 este luat tinand cont de recomandarea medicului sau a farmacistului.

Femibion.ro este site-ul care te poate indruma pentru a avea o sarcina sanatoasa din punct de vedere al suplimentelor alimentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *