Cat costa prelevarea celulelor stem?

August 18, 2018 0 Comments

Celulele stem au fost folosite inca din urma cu 50 de ani in domeniul medical, iar de atunci procedurile au fost imbunatatite considerabil si se dovedesc a fi foarte eficiente, fara a aduce vreun risc. Astfel, sunt multi cei care se intereseaza de pret recoltare celule stem intrucat tratamentele se dovedesc a fi foarte avantajoase si fata de multe alte proceduri, acestea sunt minim invazive si aduc mai multa eficienta. In prezent exista o lista cu circa 80 de afectiuni serioase care pot fi tratate si se asteapta ca in viitor aceasta sa fie completata si cu multe altele.

Ce sunt celulele stem

Exista mai multe tipuri de celule stem, de la cele embrionare, cele adulte sau cele ale cordonului ombilical, iar fiecare dintre acestea vin cu propriile caracteristici. De exemplu, cele embrionare sunt cele pluripotent induse, in sensul ca sunt celule stem care nu sunt inca specializate, motiv pentru care vor capata functiile dorite. In schimb, acestea nu sunt la fel de versatile pentru ca nu pot capata orice rol precum cele ale cordonului ombilical. Cele adulte se gasesc intr-un numar mult mai restrans in diferite tesuturi adulte ale organismului precum maduva osoasa sau chiar in grasimi si spre deosebire de cele embrionare, acestea sunt si mai limitate, motiv pentru care cele mai versatile sunt considerate cele disponibile in sangele cordonului ombilical.

Diferite afectiuni tratabile

Este bine cunoscut faptul ca celulele stem pot trata o multime de afectiuni, fie ca vorbim despre diferite tipuri de cancer, leucemie, probleme ale pielii, dar chiar si fenomene precum caderea parului, motiv pentru care reprezinta o solutie ce trebuie sa fie luata in calcul in diferite contexte.

Usor de pus in practica

De asemenea, atat procedura de prelevare cat si tratamentele ulterioare sunt usor de pus in practica, motiv pentru care nimeni nu are motive pentru care sa se teama. Bineinteles, totul difera de la un caz la altul pentru ca exista mai multe surse de celule stem, iar cea mai bogata este sangele cordonului ombilical, de care daca nu se profita, se va irosi.

Preturi accesibile

Cine se intereseaza de pret recoltare celule stem trebuie sa se stie ca la StemSure sunt propuse patru pachete din care se poate alege, preturile fiind cuprinse intre 1.299 de euro si 2.390, astfel ca merita sa se profite si sa fie luata o decizie inspirata chiar acum.

Public vs. privat

Principala diferenta dintre cele doua tipuri de banci este reprezentata de faptul ca in cazul celei publice donarile sunt anonime fara a exista vreo posibilitate de stabilire a modului in care vor fi folosite, pe cand in cazul celei private donatorii sunt cei care decid modul in care vor fi folosite celulele stem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *