Poti sa scapi de durerile de gat cu usurinta

May 20, 2018 0 Comments

Obiceiul tratamentului cu gargara pentru a preveni bolile a aparut cu secole in urma, in Japonia, in perioada Heian, care a durat de la 794 la 1185, astfel ca istoria este foarte bogata. Gargara este considerata unul dintre cele doua moduri comune de a preveni imbolnavirea in timpul iernii, impreuna cu spalarea mainilor. In schimb, de ani de zile, cercetatorii medicali au sustinut in mare parte ca tratamentul cu gargara nu ar face prea multe pentru a preveni o raceala, deoarece virusii care provoaca boala ar fi putin probabil sa fie spalati inainte de a fi absorbiti in celulele corpului.

Cat de eficient este?

Gatul dureros si iritat sau congestia respiratorie sunt unele dintre cele mai frecvente simptome ale unei raceli, semnele cauzand mult disconfort. O raceala comuna nu va putea fi vindecata decat de trecerea timpului necesar pentru ca organismul sa produca anticorpii de care are nevoie pentru a elimina factorii bolii. Insa daca doresti sa apelezi la tratamentul cu gargara, o simpla cana cu o solutie salina poate usura disconfortul, chiar daca nu va oferi rezultatele unui tratament miraculos. Desi tratamentul cu gargara este imbratisat in intreaga lume drept o solutie calmanta pentru un gat iritat ca urmare a tusei excesive sau a unei infectii, acesta a fost considerat de generatii ca fiind o masura preventiva impotriva virusurilor gripale sau a infectiilor bacteriene.

Poate gargara sa previna bolile?

Din pacate insa, nu exista nici o dovada clara ca tratamentul cu gargara este eficient pentru prevenirea bolilor sezoniere sau pentru vindecarea mai rapida a lor. Virusul gripal se ataseaza de mucoasa cu care este captusit tractul respirator si intra in organism in aproximativ 20 de minute, astfel ca actioneaza foarte repede. Asta inseamna ca daca am dori sa ne protejam si sa luam masuri preventive sa nu racim, ar trebui sa facem gargara la fiecare 20 de minute pentru ca acesta sa ofere protectie adecvata, ceea ce este nerealist, intrucat nimeni nu va putea pune in practica acest obicei pentru o perioada atat de lunga de timp. De obicei, vechile obiceiuri mor greu, si din acest motiv ne putem astepta ca numarul celor care cred si recomanda tratamentul cu gargara ca metoda preventiva anti-raceala sa nu se schimbe prea mult.

Trebuie subliniat faptul ca, desi gargara nu previne bolile de tip gripal, aceasta are beneficii pentru mucoasa care captuseste tractul respirator, iar in ceea ce priveste conditiile care fac ca infectia gripala sa se instaleze usor in organismul nostru, gatul uscat este absolut cel mai rau. Gargara ofera umiditate gatului, oferindu-i o stare normala. Astfel, chiar daca virusul se lipeste de mucoasa, poate fi mai usor de inlaturat, motiv pentru care procedura merita luata in calcul ocazional.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *