Celulele stem reprezinta viitorul medicinei

May 16, 2018 0 Comments

Probabil ca multi dintre noi am auzit despre celulele stem, insa putini stim ce sunt acestea cu adevarat si cu ce ne pot fi de folos. Daca si tu esti in aceasta situatie, atunci ai nimerit in locul potrivit intrucat banca StemSure aduce cele mai importante informatii in acest sens. Asadar, celulele stem sunt acele celule din corp care pot capata rolul altor celule, tesuturi si organe atunci cand acestea din urma sunt afectate in urma unei boli sau a unui accident.

O sursa bogata

Una dintre cele mai bogate surse de celule stem din organism este reprezentat de sangele din cordonul omibilical, motiv pentru care se recomanda procedura de recoltare imediat dupa nastere, chiar daca celulele stem nu sunt folosite imediat, ci acestea pot fi depozitate intr-o banca speciala precum StemSure. Astfel, celulele recoltate pot fi de folos in mai multe cazuri si nu isi pierd performantele de-a lungul timpului, motiv pentru care pot fi pastrate chiar si peste 20 de ani, fara niciun risc.

Procedura simpla

De asemenea, procedura de recoltare este foarte simpla, iar aceasta presupune prelevarea sangelui prin intermediul unor seringi, urmand ca mai apoi in laborator sa fie extrase celulele stem, totul fiind efectuat rapid, fara riscuri sau alte probleme.

Mai multe avantaje

Avand in vedere ca aceasta procedura nu este deloc riscanta, este pacat ca sursa bogata de celule stem sa fie irosita, cand ar putea aduce atat de multe avantaje in viata oricarui bolnav. O alternativa este reprezentata de recoltarea celulelor stem din maduva osoasa si chiar daca nici aceasta procedura nu este foarte complicata, presupune o interventie chirurgicala, care nu este necesara in cazul sangelui placentar. Astfel, celulele stem sunt pregatite la cel mult o saptamana de la recoltare, pe cand listele de asteptare pentru transplanturile de organe se intind pe mai multe luni de zile. De asemenea, lista afectiunilor care pot fi combatute cu ajutorul sangelui placentar este mai importanta in comparatie cu celulele stem recoltate din maduva osoasa.

Cantitatea adecvata

Nu exista o cantitate de sange recomandata pentru a fi recoltata, ci conteaza numarul de celule stem obtinut, astfel ca niciun caz nu este la fel, iar procedurile sunt adaptate in functie de fiecare situatie in parte. Totusi, de obicei este suficienta recoltarea a circa 4 ml de sange placentar, cantitatea fiind suficienta.

Diferite afectiuni tratate

In prezent pot tratate circa 80 de afectiuni serioase cu ajutorul celulelor stem, insa cercetarile au loc continuu, motiv pentru care in viitorul apropiat se asteapta descoperirea unor tratamente si pentru alte boli. Aici pot fi amintite afectiunile cardiace, bolile rinichilor si ficatului, dar si cele de pancreas, alaturi de diabet, leucemie, dar celulele stem ajuta si la vindecarea mai rapida a ranilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *