Duzina de cuvinte-Doina, o femeie de poveste

April 1, 2018 0 Comments

Matusa mea Doina are doua mari pasiuni: animalele de companie si colectionarea a tot ceea ce-i da ei sentimentul de continuitate, de permanenta. Are peste tot pe rafturi si dincolo de usitele bibliotecii almanahe de toate genurile, de la cele culinare la cele literare, chiar si de anticipatie. A fost de cand o stiu o femeie moderna, dealtfel dumneaei m-a molipsit si pe mine cu gustul pentru science fiction, printre altele. Nu a fost niciodata o scorpie egoista, din tot ce-a avut a daruit oricui i-a picat dansei bine. Imi amintesc de papornita plina de carti si reviste fara de care nu pleca nicaieri in vacantele sale, avea oricand un dor de citit sau rascitit din ele ce nu s-a vazut! De mirare ca eu am mostenit de la dansa dragul acesta de cuvinte ci nu fata ei. Aceasta, sa ma ierte, e serpoaica cea mai seducatoare cu putinta dar despre ea, alta data. Ne adancim in abis daca incepem sa vorbim despre  Laura, e un adevarat personaj din cartile mamei sale.
Acum, despre animalele cu care se acompaniaza matusa. Imi amintesc cat a suferit dupa disparitia catelusei sale favorite, Lola, contactase nu stiu ce virus si s-a prapadit.

I-a ramas pisica. De cand mi-o amintesc a avut mereu cate una. Mie mi-a placut insa nu o pisica ci un motanel, il stiam de tineriu, de puiandru, un mic vanator de vrabii. Acestea il ademeneau cu joaca lor pe care Tomita le-o urmarea rabdator, aparent nepasator pana insfaca dintr-o saritura cate una si-o tavalea in joaca pe prispa matusii. Niciodata nu a ucis vreuna, este o justitie in toate: daca lui Tomita nu-i lipsea nimic fiind rasfatat cu adevarate delicatese de matusa, de ce sa fi facut asa gesturi urate?
Se aude un mieunat? De unde? A, m-am luat cu amintirile si am uitat pentru cateva minute  ca, plecata la targul de carte Bookfest, matusa mi-a lasat pisicuta ei ca un scul de mohair oranj in grija. Mi-a promis cadou o carte: o fi vreun album cu feline?
Va recomand sa cititi si celelalte povesti ale prietenilor nostri duzinisti din Tabelul Clubului Psi. Va garantez o lectura foarte placuta.