Cat poate sa fie de folositor calendarul menstrual?

February 26, 2018 0 Comments

Orice femeie care incearca sa ramana insarcinata trebuie sa stie ca exista cateva zile ale lunii ideale pentru a obtine aceasta performanta, motiv pentru care calendarul menstrual se poate dovedi a fi o unealta foarte utila in acest sens pentru ca ajuta la determinarea celor mai fertile zile.

Fertilitate

Cu cinci zile inainte de ovulatie alaturi de ziua acestui fenomen reprezinta perioada cea mai adecvata pentru conceptie, iar pentru ca spermatozoizii pot trai pana la cinci zile, este ideal ca momentul conceptiei sa aiba loc, bineinteles, cu cinci zile inaintea ovulatiei. Asadar, cu ajutorul unui calendar menstrual este mult mai usor sa fie identificata data obisnuita a ovulatiei pentru a stabili perioada ideala pentru conceptie.

Usor de folosit

Intregul proces e foarte simplu si se bazeaza pe monitorizarea menstruatiei pret de cateva luni si se noteaza in calendar zilele importante, urmand ca pe baza acestora sa se alcatuiasca o medie pentru a stabili care este perioada cea mai prielnica a lunii in acest sens. Pe aceasta cale vor creste considerabil sansele de a ramane insarcinata.

Semne ale ovulatiei

De asemenea, ovulatia aduce si cateva semne foarte clare de care se poate tine cont, iar fenomenul are loc la jumatatea ciclului menstrual, insa poate sa difere de la o femeie la alta. Asadar, se va putea observa o schimbare in cazul secretiilor vaginale intrucat acestea sunt mult mai clare, mai lipicioase si pot fi asemanate albusului de ou, iar dupa ovulatie scad sansele de a ramane insarcinata, iar secretiile vor disparea. In plus, se poate monitoriza si temperatura bazala pentru ca in momentul ovulatiei se va putea observa o crestere modesta. In acest sens se poate procura un termometru special, iar acesta poate fi folosit dimineata pentru a fi cat mai precis, in timp ce informatiile se noteaza in calendarul menstrual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *