De ce este important limbajul trupului?

February 16, 2018 0 Comments

Comunicarea este importanta si esentiala pentru interactiuni sanatoase. Insa, limbajul trupului este o unealta eficienta pentru a descifra mesajele si a completa situatii cu infomatii relevante.

Empatia te ajuta sa intelegi starea in care este o persoana. Insa este si factorul care te face sa prinzi primul un gest fizic care tradeaza pe cineva.

Unele persoane au o inclinatie naturala in a intelege limbajului trupului, altii se documenteaza si invata semnificatia anumitor gesturi.

Iata cateva mesaje transmise de limbajului trupului:

1.Persoana care te place iti va copia gesturile

Este un gest involuntar pe care persoana respectiva nu isi da seama ca il face. Iata cum tradeaza faptul ca te place. De exemplu, ai luat cana sa bei apa, il vezi si pe el ca bea din paharul cu suc. Fii atent data viitoare cand se intampla o situatie asemanatoare.

2.Daca nu te priveste in ochi are 2 semnificatii

Personalitatea omului conteaza foarte mult in citirea unui bodylanguage.

Daca o persona nu te priveste in ochi cand vorbeste cu tine poarta insemna doua lucruri.

In primul rand, te minte si incearca sa mascheze acest lucru prin evitarea contactului vizual. Odata ce stii ca esti mintit, vei sti cum sa actionezi mai departe.

In al doilea scenariu ai de-a face cu o persoana timida. Atunci tot ce trebuie sa faci este sa o iei incet pana cand persoana respectiva capata incredere in tine. Odata ce se va simti in largul ei, te va privi sincer in ochi.

3.Are un tic cu parul?

Daca isi trece mana prin par poate fi un semn ca:

  • este atras de tine
  • denota o stare de nervozitate
  • iti este frica de tine

Trebuie sa te adaptezi persoana si situatiei pentru a descifra corect limbajul trupului.

Odata ce descifrezi limbajul trupului, fie intuitiv, fie prin invatare, vei stii cum sa transmiti mesajul potrivit despre tine (vei invata sa iti controlezi gesturile), cum sa influentezi alte persoane si vei intelege mai bine realitatea in care traiesti.

Exista o vorba inteleapta si inca de actualitate care spune “faptele spun mai mult decat vorbele”. Poate fi considerat un trailer sau primul pas in descifrarea limbajului non-verbal.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *