Releveul – detalii pe care trebuie să le știi

January 6, 2023 0 Comments

Ce este un releveu

Un releveu este o schiță în care sunt prezentate cu exactitate dimensiunile unui imobil și cuprinde date cu privire la dimensiunile fiecărei încăperi, dar și informații legate de grosimea pereților și locul în care sunt poziționate ușile, ferestrele, scara, terasa etc.

Când este necesar releveul

Acest act poate fi necesar într-o mulțime de situații:

  • când vrei să obții o finanțare de la bancă pentru a achiziționa un imobil;
  • dacă vrei să vinzi un imobil;
  • pentru a înscrie în cartea funciară un apartament;
  • pentru a ști cu exactitate dimensiunea încăperilor în momentul în care vrei să le amenajezi.

Cum se face un releveu

Această schiță, pentru a fi considerată document oficial, trebuie realizată de către o persoană care are autorizație ANCPI. Totul începe cu măsurarea spațiilor, caz în care se folosesc instrumente care au o precizie foarte bună. Se măsoară lungimea totală a pereților, în milimetri și se notează totul pe o schiță clasică.

Ce urmează mai apoi, este ca inginerul care face măsurătorile să treacă totul într-un soft specializat și totul să fie desenat la o scarp reprezentativă, în funcție de cum sunt solicitările – 1:20, 1:50, 1:100, 1:200.

Documentul final va avea un titlu format din denumirea părții pentru care se face releveul (Releveu Construcție C2 – Parter, Releveu Construcție Casă – etaj 1, etc.), după care un subtitlu în care e menționată scara la care s-a schițat.

Apoi, urmează un tabel cu date legate de numărul cadastral al terenului, numărul de carte funciară colectivă, codul de unitate individuală, suprafața utilă și adresa, după care se inserează în document schița suprafeței.

La final, mai ai un tabel ce cuprinde date legate de numărul de încăperi, denumirea fiecăreia în parte, suprafața utilă a fiecărui spațiu, suprafața utilă a întregului imobil, suprafața totală și executantul.

Cine mă poate ajuta cu realizarea releveului

Nu poți să îți faci singur releveul pentru imobil, deoarece acest document trebuie întocmit de un specialist (arhitect, inginer) care este autorizat în acest sens. Așadar, ceea ce trebuie să faci este să cauți o firmă de arhitectură și să soliciți astfel de servicii. Dacă ai nevoie de o recomandare, caută-i pe cei de la De Stijl. Aici vei găsi profesioniști care vor ști exact cum să te ajute și vei obține și un preț releveu arhitectură foarte bun. Unul dintre ei este arhitectul Ana Enica, cu o experiență vastă în domeniu.

În plus, cei de la De Stijl oferă și alte servicii de care ai putea avea nevoie, precum: proiectare completă în construcții și arhitectură, consultanță în arhitectură și fonduri UE, design exterior, design interior, urbanism, studii și documentații conexe, documentații/avize și asistență tehnică. Prețurile sunt stabilite în funcție de fiecare proiect în parte, așadar, pentru a le afla cu exactitate trebuie să ceri o ofertă personalizată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *