Epilarea definitiva si avantajele sale

February 7, 2021 0 Comments

Pentru a intelege pe deplin modul in care functioneaza tehnicile de epilare definitiva, trebuie mai intai sa va uitati la anatomia parului. Acesta din urma se naste intr-un folicul de par, un mic buzunar ingropat la cativa milimetri sub piele. Pe baza acestuia, ii gasim radacina. Exista, de asemenea, melanocite, care sunt celule care secreta pigmentul brun melanina. Acest pigment poate fi vizat de doua tehnici de epilare permanenta: laser si lumina pulsata. Aceasta implica trimiterea unui fascicul de lumina pe par: melanina absoarbe lumina si o transforma in caldura, distrugand astfel radacinile parului. Diferenta dintre epilarea cu laser si epilarea cu lumina pulsata este nivelul de energie al fasciculului bombardat pe fir. Laserul foloseste un fascicul puternic cu o singura lungime de unda pentru a deteriora radacinile parului intr-un mod tintit.

Luminile pulsate emit mai multe lungimi de unda cu mai putina energie. Prin urmare, masinile cu lumina pulsata au putere variabila: unele sunt multumite de slabirea parului, in timp ce altele il pot elimina. Ambele tehnici pot functiona doar pe par, care reprezinta de fiecare data aproximativ 20% din parul corpului. Prin urmare, dureaza de obicei 6 pana la 8 cursuri de 20 pana la 60 de minute pentru a elimina orice crestere a parului. Indepartarea cu par cu laser poate fi efectuata doar de un dermatolog, ceea ce a provocat opinii diferite ale esteticienilor. Exista o a treia tehnica, dar este utilizata mai putin, deoarece este necesar sa o faceti putin cate putin: electroliza. Introduceti un ac in radacina, apoi trimiteti un soc electric pentru al distruge. Cursurile mai scurte trebuie repetate mai frecvent. La fel ca celelalte doua tehnici, electroliza poate fi efectuata doar de un medic.

Cu toate acestea, in cazul epilarii definitive, unele fire pot relua cresterea dupa cativa ani, in special in aceste zone. Intr-adevar, anumite celule au fost distruse, iar parul lor poate fi apoi reconstruit. Acesta este motivul pentru care dermatologii prefera sa vorbeasca despre epilarea pe termen lung mai degraba decat despre epilarea definitiva. Nu uitati, nu toate aceste tehnici sunt potrivite pentru toate tipurile de piele. Candidatii ideali pentru lumina pulsata si cel mai comun laser sunt persoanele cu pielea deschisa si parul negru. Pe pielea inchisa la culoare, aceste doua tehnici pot reactiona cu melanina care este abundenta in piele si poate provoca arsuri. Dimpotriva, este dificil de tratat din cauza pigmentarii slabe a luminii, a aurului sau a rosului. Pielea intunecata poate folosi doar dioda si laserul, pielea inchisa poate folosi si laserul Nd-Yag. In ceea ce priveste electroliza, deoarece nu are efect asupra melaninei, poate fi utilizata pentru toate tipurile de par si piele. Aceste metode nu sunt cancerigene: radiatiile emise de masini nu sunt suficient de puternice pentru a provoca daune ADN-ului, ceea ce poate duce la cancer. Cu toate acestea, pot aparea reactii adverse, desi sunt rare si de obicei nu sunt grave, cum ar fi roseata temporara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *